Boy Shoots!...

Boy menembak orang?... or Boy tembak ngan mulut laser?... or Boy shooting?... or Boy nak score?... or Boy pancut?

Name:
Location: PJ, Selangor, Malaysia

if u got d money, i've got ways to invest it & make more money! besides that... i'm just a concept creator, part-time actor, TV/movie director & screenwriter. as a hobby & community service, i used to own, manage & coach my own football team, generally for underaged boys.


"With great power, comes great responsibility. Its my curse, its my gift."

"No matter what I do, no matter how hard I try: The ones I love, will always be the ones who pay."

"Human beings are created to stand many things, but being lonely certainly isn't one of them."



Ah Long Bukit Beruntung


View more video clips at Yashi


Friday, May 21, 2004

FIFA 100 tahun

Ramai masih tak percaya macam mana Brazil dgn Roberto Carlos, Ronaldo, Rivaldo, dll... leh tunduk 0-3 pd France kat Stade de France 6 thn lepas! Anyway, sbg sambutan 100 tahun, FIFA anjur friendly match ni... Centennial Match.

So... dgn jersi kemeja lengan pendek berkolar, shorts labuh putih (siap dgn belt "sulaman guni"), stokin merah yg amat panjang... France turun dgn jersi nostalgia,sama macam 1st international match dorg 100 thn lalu! Aku pun nostalgia kejap...

Aku teringat masa aku kat SDAR 23 tahun lalu!
Aku Form 3, kelas 3 Biru (nama kelas era zaman batu!). Kitorg adakan tournament bola. Kelas ada 4... Merah, Kuning, Putih & Biru. Ni zaman Schwarzenbach mula diperkenalkan. Aku antara yg mula buat collection jersey & sweater jenama ni!

So, setiap kelas pun mula planning collect duit jersi... kelas lain semua guna Schwarzenbach! Kuning guna Kuning, Putih guna jersi replica Southampton (zaman Keegan)... contrast dgn Ajax (putih tengah, merah di tepi); 3 Merah aku x leh recall jersi apa, tp aku rasa merah la kot. Tapi kelas kitorg? Instead of mcm kelas lain, entah mcmana kelas kitorg decide utk tempah jersi hoki! Zaman ni jersi hoki... kemeja lengan pendek. Kolar, poket & sleeve warna biru tua, yg lain biru. Aku rasa pelik tapi unik jersi kitorg tapi dr situ dah membayangkan yg kelas aku banyak kepala yg lain dr lain & berani cuba walaupun dikutuk/perli...

So bila tgk France pakai cam tu, nostalgia lah kejap.

Ok... line up France..

Keeper: Barthez yg semalam baru beraksi Final UEFA (penyebab Marseilles kalah! - baca post sebelum ni), X diturunkan! Xde dlm skuad 22 org tu pun! Yg ganti tempat dia... goalie Lyons - Gregory Coupet. Last minute replacement... nombor jersi pun #23. (Coupet bakal menang Liga buat thn ke-3 berturut2!) Dia & Pires jer omputeh; yg lain org itam/brown, tinggi & botak!
Defenders: Thuram (right), Gallas (left), Desailly [Captain] & Jean-Alain Boumsong (centre). Boumsong ni lah yg sepatutnya dtg Liverpool season depan dgn Djibril Cisse, tapi Rangers yg dah ngap dia dulu!
Midfielders: Makalele & Viera (defensive); Pires & Zidane (attacking)... bagi aku midfield pack yg paling solid kat dunia!
Forwards: Henry & Trezeguet.
Reserves: (G)Landreu; (D)Armand, Mendy & Philippe Mexes (rebutan Liverpool & Roma); (M)Dacourt, Kapo, Pedretti, Gouvou; (F)Wiltord, Luyindula, Saha.

Tapi Brazil x pakai jersi kuning / kemeja, instead jersi putih dgn band biru kat sleeve. Mungkin ni jersi away dorang yg pertama gak kot, kurang pasti lak! Lineup Brazil?

Keeper: Dida.
Defenders: Cafu [Capt] (right); Roberto Carlos (left); Cris & Luisao (centre).
Midfielders: Edmilson & Ze Roberto (def); Juninho {bukan yg ex-Middsbro tu}, Kaka & Ronaldinho (att).
Forwards: Ronaldo.
Reserves: (G)Fabio; (D)Beletti, Juan, Junior, Roque Junior; (M) Baptista, Kleberson, Alex, Edu; (F)Silva, Adriano.

9min: Cafu overlap rembat jauh, miss jauh tiang kanan!
10min: Ronaldo beat Boumsong & terlepas! 1-to-1 dgn keeper, rembat kaki kiri, miss kiri tiang!
12min: Cafu try lagi sekali... Coupet save!
22min: Ronaldinho cross dr kanan kpd Ronaldo, Ronaldo rembat!... Coupet save melekat!
23min: Barulah France attack! Henry tiba2 terlepas & 1-to-1 dgn Dida!... Henry rembat over palang! Ceh!
24min: Henry dpt chan try lagi sekali, lemah & senang Dida save! Dida dah nak jatuh arah lain, tp kaki dia yg panjang tu selamatkan gol Brazil!

Selain dr tu... jersi nostalgia France!
Zidane nyer kemeja basah kuyup!
Desailly pulak kemeja sebelah tuck in sebelah terkeluar!
Pires terus X tuck-in!
Viera, pakai t-shirt putih kat dalam, bukak 2 butang atas...
Kesimpulan? France nampak cam budak2 skool yg main bola masa rehat!

Tu je kot yg menarik 1st half... selain dr tu skill dr dua2 team... pergh! Menggiurkan! Teringat zaman main bola petang2 dgn budak2 bawah umur! Zaman keluar segala skil, zaman sebelum lutut aku terpele'ot!

So, half time! Oye, FIFA ada warning kat dua2 team supaya patuh arahan FIFA... cuma 3 subs dibenarkan! France (yg nak prepare utk euro2004 1st match vs England) & Brazil (yg prepare utk World Cup Qualifier vs Argentina 6/6 kat Rio de Janeiro) masing2 X setuju! Dua2 coach (Santini & Perreira) berpakat nak masuk lebih ramai dr 3 pemain, spt mana biasa bg friendly match. So kita nantikan...

2nd half...

Dua2 team masuk dgn baju latest dorang. Brazil baru nampak cam Brazil! Kuning dgn patch hijau, nombor depan kat dlm bulatan, shorts biru & socks putih. France: Biru dgn sekelentit merah di sana-sini, shorts putih, socks merah! Ref yg tadi pakai All-Black pun dah tukar ke merah!...

Substitutions? Pertukaran besar2an X dilakukan pun!
France: Wiltord (Santini's fave player) ganti Pires... (formation 4-4-2 -> 4-3-3);
Capt Desailly bersara dr International football, diganti oleh Mendy - satu2nyer pemain Negro yg rambut melebihi 1/2cm! Dreadlocks ala Predator! Mendy dpt 1st cap (debut), 1st time main utk France. Zidane pakai armband sbg Captain.
Brazil: Edu (baru 2nd cap) ganti Ze Roberto;
Alex ganti Kaka (yg tenggelam).

Peluang pertama dpt kat Edu, tp dia rembat melencong jauh dr gol!
63min: Debutant Bernard Mendy (RightBack Paris St Germain) beat Roberto Carlos kat right wing! X sangka mamat ni lagi laju dr RCarlos!... Mendy cross ke penalty box tepat kat Wiltord tp rembatan 1st timer dia melayang jauh!
69min: Zidane keluar digantikan oleh Olivier Kapo (Auxerre)... tinggi, ada skill... 3gol/8match utk France.
& dlm minit ke69 lah jugak Roberto Carlos tiba2 nampak ruang antara defenders kat luar penalty, rembat kencang, curve melepasi Coupet... tp kena tiang kiri & melantun keluar! Tu yg plg dekat!
Tp dr situ France counter attack! Trezeguet beat defenders utk reach bola dulu, tp rembatan lemah & terus kat Dida!
70min: Ronaldo akhirnya terlepas & rembat kuat tapi str8 kat Coupet, yg menumbuk bola ke depan balik! Pantang coach goalie! Tumbuk ke depan, bg balik kat striker lawan! Tapi nasib menyebelahi Coupet... terselamat!
79min: Juninho kuar, masuk Julio Baptista...
86min: Baptista rembat tapi dgn sedap ditangkap oleh Coupet!
87min: Henry cross cantik dr belah kanan, dpt kat Trezeguet, tp spt kebanyakan shots mlm ni... miss jauh!

Begitulah kesudahan nya... seri 0-0. Juara bersama! Xde penalty shoot-out pun!

Kesimpulan?...

1/ Frust tak dapat tenguk Mexes beraxi;
2/ Kesian kat Ashley Cole yg tepaxa berdepan dgn Mendy nanti kot;
3/ France tanpa Zidane sama mcm France sebelum Zidane... nothing!;
4/ Brazil punya centerbacks muda leh harap gak lah;
5/ Alex cemerlang, xde 1 pun pass yg sesat!;
6/ Dida konfiden, berbeza dr Dida dulu yg takut sgt buat salah;
7/ Luisao dlm solid2 tu pun, ada gak buat 1 foul kotor... takek betis Henry walaupun jelas yg dia dah xleh dpt tekel bola!
8/ Makalele yg memiliki kote terbesar & terpanjang kat Chelsea & masa kat Real dulu... dan Roberto Carlos yg baru clash dgn aweq thn ni... rupanya kawan kamceng habis. Masa masuk dr halftime, dorang berpeluk sakan! Masa habis game dorang berpeluk mcm sepasang lovers la pulak! Seolah2 kalo xde kamera dah lama dorang comolot! Hermmm... musykil teramat!

neway... gitulah kisah sampai kol 5pagi!

Lepas bola, kaum gian rokok... aku nyer bibir pun dah lama X rasa Surya! Terbayang lak teh tarik! Terbayang roti banjey! Tau2 aku & kaum dah ke Sec.14...

Aku baru prasan jalanraya kat area aku ada yg baru berturap... ada yg dibiar berkurap! Tertakluk kepada penduduk setempat, bergantung pada siapa yg diundi kot! ...Kot2 je!

Kat petrol pump, ada trailer sesat mencari Motorola! Sebab dia nak tanya jalan kat petrol pump attendant, dia parking trailer tutup 4/5 exit petrol pump tu. Utk membolehkan dia blah cepat & X ganggu pengguna j/raya yg lain, aku terpaxa bgtau arah ke Motorola! Baru dia tau yg jambatan gantung kat Federal Highway tu lah Motorola! Itu pun, dalam ada peta tu! Kalo xde peta.... sure dah sampai KL! Nak wat mcmana... kelendan org Kedah, driver org Klate!

neway, aku dah jumpa kari yg ter"kaw" antara bebanyak mapley kat Sec.14. Bukan Taj, tp yg dekat pos ofis tu. Yg dekat korner tu... yg kedai customer dia kena langgar masa makan kat open air depan kedai tu... mmg bes kari dia! btw, tu restoran mamak yg pertama yg aku tgk ada sampai 4 kamera CCTV! ngalahkan bank! tu nunjukkan betapa maju nyer dorang. tp aku X sure utk apa CCTV... utk rekod imej perompak? ...utk tgk customer lari tanpa setel bil? ...utk usya MPPJ raid sbb letak meja atas jalan? wallahu 'alam bissawab!

neway kitorg chau masa azan subuh... & sebaik saja aku balik, mandi, ngadap PC tulih blog ni! tanpa disedari.. dah 8.48pg!

PC kata pergi, katil kata mari...

4 Comments:

Blogger oakleyses said...

michael kors outlet, louboutin shoes, replica watches, ugg boots, oakley sunglasses, kate spade outlet, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton outlet, nike free, prada outlet, michael kors outlet, polo ralph lauren outlet, ugg boots, burberry, ray ban sunglasses, cheap oakley sunglasses, longchamp outlet, louis vuitton outlet, louboutin, michael kors, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, prada handbags, ugg boots, longchamp, replica watches, louis vuitton, louboutin outlet, gucci outlet, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, michael kors outlet, uggs on sale, nike air max, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, nike air max, burberry outlet online, ugg boots, oakley sunglasses, tory burch outlet, longchamp outlet, jordan shoes, ray ban sunglasses

2:55 PM  
Blogger oakleyses said...

nike blazer, north face, north face, air jordan pas cher, michael kors, vans pas cher, timberland, ralph lauren uk, air force, lacoste pas cher, nike free run uk, hogan, sac longchamp, oakley pas cher, hollister pas cher, nike air max, air max, tn pas cher, michael kors, michael kors, ralph lauren pas cher, nike roshe run, hermes, ray ban uk, coach outlet, coach factory outlet, nike free, nike air max, true religion jeans, sac guess, louboutin pas cher, longchamp pas cher, hollister, new balance pas cher, michael kors, lululemon, vanessa bruno, coach purses, abercrombie and fitch, burberry, mulberry, nike roshe, coach outlet, converse pas cher, nike air max, kate spade handbags, true religion jeans, true religion outlet, ray ban pas cher, true religion jeans

2:56 PM  
Blogger oakleyses said...

ralph lauren, oakley, ghd, new balance, bottega veneta, mcm handbags, nike roshe, vans shoes, lululemon, reebok shoes, iphone 6 cases, soccer jerseys, soccer shoes, baseball bats, celine handbags, mont blanc, hollister, chi flat iron, hollister, converse outlet, insanity workout, nfl jerseys, wedding dresses, mac cosmetics, herve leger, ray ban, asics running shoes, north face outlet, north face outlet, babyliss, vans, nike air max, nike huarache, ferragamo shoes, timberland boots, nike air max, jimmy choo shoes, longchamp, nike trainers, abercrombie and fitch, beats by dre, gucci, p90x workout, hollister, instyler, birkin bag, valentino shoes, converse, giuseppe zanotti, louboutin

2:56 PM  
Blogger oakleyses said...

moncler outlet, toms shoes, louis vuitton, canada goose uk, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, doke gabbana outlet, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, bottes ugg, pandora jewelry, wedding dresses, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, moncler, michael kors outlet, louis vuitton, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, doudoune canada goose, lancel, montre pas cher, canada goose, moncler, ugg boots uk, supra shoes, michael kors handbags, hollister, moncler, barbour, thomas sabo, pandora jewelry, ugg pas cher, marc jacobs, juicy couture outlet, swarovski crystal, juicy couture outlet, links of london, barbour jackets, karen millen, canada goose, michael kors outlet online, moncler, canada goose, pandora charms, replica watches, moncler, moncler, louis vuitton, coach outlet

2:56 PM  

Post a Comment

<< Home