Boy Shoots!...

Boy menembak orang?... or Boy tembak ngan mulut laser?... or Boy shooting?... or Boy nak score?... or Boy pancut?

Name:
Location: PJ, Selangor, Malaysia

if u got d money, i've got ways to invest it & make more money! besides that... i'm just a concept creator, part-time actor, TV/movie director & screenwriter. as a hobby & community service, i used to own, manage & coach my own football team, generally for underaged boys.


"With great power, comes great responsibility. Its my curse, its my gift."

"No matter what I do, no matter how hard I try: The ones I love, will always be the ones who pay."

"Human beings are created to stand many things, but being lonely certainly isn't one of them."



Ah Long Bukit Beruntung


View more video clips at Yashi


Wednesday, July 21, 2004

Court, BSN & Rolex

akhirnya settle kes aku!

tapi ada benda menarik terjadi masa nak amek balik duit ikat jamin.

spt yg ada antara korg yg dah tau, $ jamin masuk BSN. siap kena bukak akaun Giro. so bila dah settle, pi la sana amek $$$ tu balik.

pelix gax, x bg tutup akaun dlm masa 1 thn! mungkin sbb selalu yg jamin adalah repeat offender, so to save d trouble... neway...

masa kuar BSN... aku jumpa sorang kenalan lama lak! dia cerita yg dia baru jap tadi di"pssst" oleh sorg mat Indon berbadan Bob. ni citer kawan aku tu:

"aku nampak kat tangan dia ada hp blue eye yg dah seasoned. ingat dia nak jual tu kat aku, tp tgk2 dia bg kat aku jam rolex yg dia kata bernilai RM28,000! aku cam x caya jer... dia kuarkan siling 20sen & scratch jam, xde kesan!... dia kata dia samun boss dia punyer. boss dia baru pi tebus kat pajak gadai & dia sapu & cabut. dia kata nak balik Indon & perlu $$$. dia offer RM2500 tapi aku kata aku xde duit. aku kata aku baru pi bank-in. tiba2 bini aku yg td aku suruh jalan dulu, patah balik. bini aku kata: "kalau RM250 boleh la..."
aku geleng kepala, sebab aku x nak mat tu tau kitorg ada cash! aku fobia ragut/samun ni... tiba2 indon tu setuju & bini aku pon laju pi masuk klinik yg berdekatan utk kuarkan $$$ dr beg tangan nya. so kitorang pun beli la jam Rolex yg kononnya bernilai RM28 ribu dgn harga RM250. lepas jalan beberapa langkah, dia dtg balik & mintak lagi RM50! aku acah utk pulang balik jam & mintak balik wang, so dia blah. aku & bini cepat2 pergi jauh dari situ..."

so aku pun belek jam Rolex tu... berat... oystercase, mmg xde scratch... siap plastik warranty... tp aku x convinced. aku tgk kat belakang jam & strap... semua engraved macam original... tp aku x dpt nak pastikan ori ke x.

kena tanya kedai jam je... masalahnya... kalau original Rolex, serial number kat belakang tu akan tally dgn registered address & particulars pembeli.

so kalo betul ori, & tuan nya dah report hilang, kedai jam sure akan contact PDRM sementara kita dok tanya tokeh kedai psl jam tu.

kalo x ori?...

...most probly harga nya cuma RM28!  

0 Comments:

Post a Comment

<< Home