Boy Shoots!...

Boy menembak orang?... or Boy tembak ngan mulut laser?... or Boy shooting?... or Boy nak score?... or Boy pancut?

Name:
Location: PJ, Selangor, Malaysia

if u got d money, i've got ways to invest it & make more money! besides that... i'm just a concept creator, part-time actor, TV/movie director & screenwriter. as a hobby & community service, i used to own, manage & coach my own football team, generally for underaged boys.


"With great power, comes great responsibility. Its my curse, its my gift."

"No matter what I do, no matter how hard I try: The ones I love, will always be the ones who pay."

"Human beings are created to stand many things, but being lonely certainly isn't one of them."



Ah Long Bukit Beruntung


View more video clips at Yashi


Sunday, June 19, 2005

of THAT "health center"!

actually, tempat tu bukan pusat kesihatan pun!

TRUTH IS:

ianya satu tempat memPROMOSIkan PRODUK KESIHATAN secara PERCUMA dgn strategi yg berbeza, IKLAN MULUT OLEH PENGGUNA.

untuk berkesan, apa2 produk yg guna strategi ni kena pastikan...

1/ produk berkesan;
2/ aspek negatif diberi imej positif; dan
3/ 100% pakej promosi mesti sempurna.

ok... tu kita kupas jap lagi. it's quite interesting, strategi pemasaran dorang ni.

tapi mula2 kita sambung pengalaman aku di sana.

sistem giliran: prinsip 1st come - 1st serve (siapa dahulu, di dulukan). org yg pertama dtg pukul 3pg. paling awal aku pernah pergi 3.30, pd hari yg x ramai. pernah dapat giliran org ke-3. sebelum aku regular pakcik & makcik. memandangkan katil ada 32, setiap kumpulan max 32org.
pukul 4.30, grup ke-2 dah bermula.
5.30, grup ke-3.
masa solat subuh, ada yg siap berjemaah kat depan kedai. ada yg ke Surau kat ProJet or yg kat atas Warung Uncle Don. ada yg lepak minum kat Rest Agros.
6.30 dah start grup ke-4.
kdg2 masa ni dah sampai ke grup ke-6! tu zaman kehangatan CERAGEM. skrg dah x.
kul 7pg, aku tinggalkan Rest Agros utk distribute kerusi mengikut kumpulan. time ni kdg2 nak angin gak aku dgn some pakcix-makcix. x sabar2 nak angkat beg yg disusun ikut giliran. aku selalu kata jgn sentuh beg masing2 sampailah giliran utk ambil kerusi. sbb dlm kesibukan ni nanti ada yg nak menyelit! bayangkan prob, yg buat gitu adalah makcix-pakcix baya parents/toknenek kita... neway grup#1 dpt stool merah, grup#2 stool biru tua, grup#3 stool biru muda. grup#4 & seterusnya kena tros tunggu tanpa stool. slalunya aku pergi sambung lepak kat Rest Agros sampai...
kul 8.15pg, barulah 1st 3 grups dpt masuk, disambut oleh Manager&Staff & duduk di dlm dewan menunggu. setelah 5min greetings oleh Manager, 1st grup buat treatment. grup#4 masuk tunggu.
kul 9pg grup#1 habis treatment & keluar pulang. grup#2 buat treatment, grup#3&4 tros tunggu, grup#5 masuk join tunggu. begitulah strosnya.

ok d treatment...
selepas stretching & clap 5X & sorak "Ceragem!" (how cheesy can u b!?), kita pergi bentang cadar putih yg nipis. pakaian kita yg juga putih & cotton sbenarnya utk memudahkan pancaran Infra Merah (IR) menembusi pakaian. cadar sendiri sebab elakkan pengguna lain kena peluh org sebelumnya. lepas tu kita posisikan badan telentang dgn *Internal Projector kat bontot. **External Projector 9-Ball diletak di perut & ditekan ala jongkang-jongket utk memecah lemak & membunuh bakteria jahat. a smaller ***External Projector 3-Ball diletak di tempat yg perlu, bergantung pd penyakit yg dialami. Muka, dahi, bahu, bawah tengkok, dada... semua boleh. Selimut setebal yg mungkin, utk retain heat. Bawak sendiri gak sbb x nak konxi peluh.

*Internal Projector akan bergerak dari bontot di sepanjang tulang belakang, ke atas hingga ke belakang kepala, pd kelajuan: ntah, tp ambil masa 1min. lepas tu turun ke bawah balik. another min. selepas 3 trip urut atas-bawah (total 6min), *Internal Projector akan berhenti pada 7poin, bermula dr pinggang. pd setiap poin ia panaskan selama 1m 45s, 15s utk bergerak ke nxt point, tgh belakang. seterusnya 2min bg setiap poin & ke atas hingga ke belakang kepala, total = 14min (+6min urut). tanpa disedari dah 20 minit terbaring. masa ni belakang dah rasa sedap. 1min lagi berlalu bila *Internal Projector bergerak ke bawah semula ke poin#8, di pangkal bontot, & stays there for another 105secs. Poin#9 (bontot), #10 (bawah bontot) adalah 2 poin terakhir. another 7mins had passed, grand total now = 27mins. *Internal Projector seterusnya naik semula ke belakang.

masuk ke fasa ke-2 treatment. disini *Internal Projector berhenti 3min utk bolehkan kita pusing utk meniarap. *Internal Projector MESTI berada di bawah rusuk, x boleh kena rusuk. selepas 3min, *Internal Projector bergerak ke bawah & berhenti selama 105secs kat perut, then kat pubic, then lastly pangkal paha. after a grand total of
36mins, d treatment is over.

badan kita seharusnya berpeluh sbb heat & toxin yg keluar. they say, more sweat more toxin extracted, wallahu-Alam. i alwez sweat like a pig. mmg ye pun plenty of toxin in my body.

neway... thats d treatment. or rather... FREE PROMOTION.

PROMOSIkan PRODUK KESIHATAN secara PERCUMA dgn strategi yg berbeza, IKLAN MULUT OLEH PENGGUNA.

like said earlier... utk berkesan, apa2 produk yg guna strategi ni kena pastikan...

1/ produk berkesan;
2/ aspek negatif diberi imej positif; dan
3/ 100% pakej promosi mesti sempurna.

now let's turn d microscope on CERAGEM...

1/ produk berkesan
mmg x leh dinafikan cukup berkesan. M'sians might b gullible, but not many wud wait 4hours for a 40min treatment, unless if its REALLY good & benefits can b seen! aku salah sorang. alat yg dipromosikan: CERAGEM Master CGM-M3500. katil urut.

ALAT2 RAWATAN:
*Internal Projector: 4 batu jed berbentuk kacang tanah sebesar handset yg terletak ala jongkang-jongket, ia bergerak di sepanjang katil, dr belakang kepala ke bawah bontot.
**External Projector 9-Ball: 9 sfera plastik yg dipanaskan juga pada max60Celsius.
***External Projector 3-Ball: 3 sfera plastik yg dipanaskan juga pada max60Celsius.
****Epoxy Carbon Panel: tikar Karbon Epoxi yg dipanaskan juga pada max60Celsius.

keunikannya, berbanding dgn OSIM, OGAWA, dan yg sepupu-sepusat dgn nya:
menggunakan 5 kaedah serentak!
kalau tukang urut cuma guna 1, urut (massage).
kalau akupunktur pun hanya guna 1 kaedah, penembusan pd poin2 saraf (acupuncture). reflexology pun guna 1, tekan poin2 saraf (acupressure).
tapi CERAGEM guna:
a) urut (massage),
b) tekan poin2 saraf (acupressure),
c) pemanasan/batu tunku jed (moxibustion/cauterization),
d) pancaran infra-merah (IRR=Infra Red Ray),
e) terapi tulang belakang (chiropractic).

a) urut (massage):
menggunakan *Internal Projector yg bergolek sambil mengurut belakang. digunakan depan & belakang badan.

b) tekan poin2 saraf (acupressure):
dgn gunakan berat badan kita akan tekan pada *Internal Projector & kat tulang belakang kita ada 27 pasang saraf ke serata badan. konsep sama dgn reflexology.

c) pemanasan/batu tunku jed (moxibustion/cauterization):
selain dr 4 batu jed yg bergolek, bhgn bawah katil dibuat sepenuhnya dr panel2 Epoxy Carbon. bhgn ni memanaskan betis & tumit.

d) pancaran infra-merah (IRR=Infra Red Ray):
dikeluarkan oleh batu jed & sfera2 External projectors yg dipanaskan. IRR didakwa memancar sedalam 7cm, cukup utk membunuh bakteria jahat, mengendurkan otot2 tegang, memecah lemak & kolestrol, menghidupkan saraf mati & melancarkan pencernaan, penghadaman & perjalanan darah.

e) terapi tulang belakang (chiropractic):
pembetulan tulang belakang sewaktu *Internal Projector bergerak sepanjang tulang belakang.


selepas rawatan pertama aku, aku rasa gian nak main bola selepas bertahun dah bersara. badan rasa mcm baru lepas warm-up. di belakang aku merah2 pada tempat2 yg *Internal Projector berhenti.

neway, hasilnya x leh nak kata lagi... aku pergi dgn tujuan utk servis apa yg troubling badan aku. gastrik, sakit belakang & frozen bahu. & i'm d guinea pig for my knee ligaments injuries. semua sebelum ni more to illness, i wanna see how good it is regarding to rebuilding my torn ligaments.

@that moment, only my back-ache yg seemed to disappear! but still, it's 1 hell of an improvement! d rest gotta wait to c ne reactions/improvements.


2/ aspek negatif diberi imej positif
ada 4 aspek yg aku boleh nampak:
a) sistem pergiliran,
b) masa yg terbuang,
c) kesan sampingan, dan
d) harga produk.

a) sistem pergiliran:
sistem 1st come - 1st serve. ini x boleh dielakkan, sbb demand lbh tinggi dr jumlah produk. & utk berlaku adil, terpaxa guna sistem ni. problemnya masih ada customer yg cuba & berjaya potong trip. masih ada yang bawa beg utk org lain (sebab utama pemotongan trip). masih ada yg hantar wakil utk booking giliran. or ini adalah problem unik kat Msia? aku ingatkan AhBeng Singapore je yg kiasu, x tau lak pakcix-makcix pon gitu gak... d only way utk hapuskan masalah, kena selesai masalah yg berikut ni juga...


b) masa yg terbuang:
berikut jadual (ekstrim) waktu menunggu & giliran

# GRUP | WAKTU TIBA | RAWATAN | JUMLAH MASA MENUNGGU
Grup#1 | 0300-0430 |0820-0900| 3j 50m - 5j 20m
Grup#2 | 0430-0530 |0900-0940| 3j 30m - 4j 30m
Grup#3 | 0530-0600 |0940-1020| 3j 40m - 4j 10m
Grup#4 | 0600-0630 |1020-1100| 3j 50m - 4j 20m
Grup#5 | 0630-0700 |1100-1140| 4 jam - 4j 30m
Grup#6 | 0700-0730 |1140-1220| 4j 10m - 4j 40m
Grup#7 | 0730-0830 |1220-1300| 3j 50m - 4j 50m
Grup#8 | 0830-0930 |1300-1340| 3j 30m - 4j 30m
Grup#9 | 0930-1030 |1340-1420| 3j 10m - 4j 10m
Grup#10| 1030-1130 |1420-1500| 2j 50m - 3j 50m
Grup#11| 1130-1300 |1500-1540| 2 jam - 3j 30m
Grup#12| 1300-1330 |1540-1620| 2j 10m - 2j 40m
Grup#13| 1330-1430 |1620-1700| 1j 50m - 2j 50m
Sessi2 selepasnya bergantung kepada demand pengguna.

cara nak selesaikan dua masalah ni... bukak seawal yg boleh. kalau ada yg sanggup dtg pukul 3pg... bukak je pukul 4pg! aku phm, ckp mmg senang. tp nak kena pk permit bisnes lagi, kena pk bajet staff lagi, & 1001 masalah baru yg leh timbul kalo bukak dr kul3-4pg!


c) kesan sampingan:
semua rawatan ada kesan sampingan. x kiralah sinsei ke, doktor ke, bomoh ke, or even CERAGEM. tp kalau ditanya dorang x kan ngaku CERAGEM ada side-effect. NEVER! yg ada cuma "reaksi penyembuhan". term yg digunakan di Indon "krisis penyembuhan" & English term "Healing Crisis". tp mandangkan kat Msia bila sebut "krisis" kita terbayang krisis Anwar, krisis matawang, krisis Timur Tengah... semuanya NEGATIVITY yg berimpak besar! so CERAGEM Malaysia gunakan terma "reaksi penyembuhan"! even Assistant Managernya bertegas menyatakan ia bukan kesan sampingan. quote:"Side effects lingers on." & jawapan aku sekarang (s of this date dah hampir 70 rawatan): so does my "reaksi penyembuhan"!

neway, d point is, dlm hal ni CERAGEM ada cara utk mengurangkan aspek negatif.

CERAGEM dakwa, reaxi ni berkaitan dgn penyakit yg kita ada. bila penyakit tu nak disembuhkan, reaxi tertentu akan berlaku. wallahu-Alam.
berikut senarai antara penyakit2 & "reaksi penyembuhan" yg dikaitkan.

- Migraine: Sakit kepala semakin teruk sebelum terus hilang.
- Mata: Kegatalan mata; mata berair dan kotor.
- Tengkuk&leher: Sakit&sengal, mungkin berjangkit ke bahu.
- Bahu: Sakit&sengal.
- Darah Tinggi: Kepala berat & pening-mabuk yg berterusan; kelesuan; tekanan darah naik sebelum mula turun stabil.
- Jantung: Degupan meningkat; rasa berat/lesu; pening-mabuk; muka berasa suam.
- Hati: Bintik2/ruam merah sekeliling leher; gatal2 badan; rasa mual; mungkin juga jerawat pd bahu&lengan atas.
- Perut: Sakit perut, rasa bergas/kembung; sesak nafas; mungkin juga masalah penghadaman.
- Kencing manis: Kaki&tangan membengkak; sengal&lemah seluruh badan; luka melecet pd badan.
- Sembelit: Rasa semakin berangin/kembung; sembelit yg teruk.

& 1 yg aku sendiri alami... sakit belakang. selepas 2minggu, seolah2 kesemua sakit belakang aku dtg meluru keluar dgn tiba2! mmg amat sakit! cuma yg terbayang kat kepala aku... nak baring kat CERAGEM! tapi sebaik saja baring... MIRACLE! & SAMPAI SKRG SAKIT BELAKANG TINGGAL KENANGAN & SEJARAH!


d) harga produk:
itu soalan pertama aku kpd parents aku dulu. tp yg peliknya, cara pemasaran CERAGEM M'sia (& mungkin mentaliti org Msia sendiri), membuatkan soalan tu langsung x disentuh. mungkin sbb mrk yg dtg tu sedar ketidakmampuan mrk? sepanjang hampir sebulan aku di situ, cuma sekali saja Manager menyebut tentang harganya. suatu ketika yg lainnya, pernah sekali seorg pengguna bertanya harganya semasa sessi Q&A dgnnya. harga RM8,888... boleh dibayar cash atau deposit RM3,000 & baki bila hari dapat katil tu. waiting list 2-4minggu.

dgn cara lebih mendorong kpd pusat kesihatan PRECUMA, x hairanlah kalau bulan depan akan dibuka cawangan pertamanya... di PJ.

gitulah cara CERAGEM kelabukan aspek2 negatif.
so perkara ke-3 yg membolehkan strategi promosi dorang berjaya?


3/ 100% pakej promosi mesti sempurna
drpd lokasi, sistem & peraturan, keselesaan, keselamatan, kelancaran, khidmat & layanan, keramahan & kemesraan staf, hinggalah ke kebersihan tandas, semua mesti dijaga & diambil kira. bg aku ia masih boleh diperbaiki, tp setakat ini cukup memadai. cuma yg x ada, warung alternatif yg berdekatan. bagaimanapun dah ada pakcik tabligh yg buat bisnes n.lemak & mihun disamping 4-5jenis kuih. in fact dah ada yg buat bisnes, pakaian putih! haaa... yg bab tu, org Msia mmg terre!


KESIMPULAN:
Seminggu lepas jadi regular, aku berkonxi dgn Mami aku utk beli 1. ntah Mami guna ke x duit aku dlm joint-account, or Mami guna duit sendiri. neway... now that benda tu dah ada sebelah bilik aku... x pulak terpanggil utk guna benda tu 2 hari sekali! walaupun aku buat treatment BOGEL selama SEJAM, so far aku x pernah guna lebih dr sekali sehari! & masa aku taip ni, dah 8 hari berlalu x guna CERAGEM. dah start rasa sakit tengkok & bahu lek! ntah la... tunggu sakit belakang balek kot, baru nak start rawatan semula!

2 Comments:

Blogger 艾丰 said...

jianbin1125
louis vuitton
michael kors outlet store
canada goose jackets
replica handbags
louboutin uk
canada goose sale
michael kors outlet,michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
cheap oakley sunglasses
nike air max 2014
ugg boots
hollister,hollister canada,abercrombie and fitch,abercrombie,abercrombie fitch,abercrombie kids,a&f
hollister pas cher
oakley
ugg boots outlet
adidas jeremy scott
chanel outlet store online
michael kors outlet sale
moncler jackets
cheap uggs
michael kors handbags
links of london uk
the north face jackets
basketball shoes
north face jackets
michael kors outlet
ugg outlet
louis vuitton outlet store
true religion sale
giuseppe zanotti sale
barbour clothing
ferragamo shoes
air jordan shoes
nike trainers uk
canada goose outlet

1:49 PM  
Blogger chenlina said...

chenlina20160423
abercrombie and fitch new york
adidas originals store
nike air max 90
kate spade
oakley sunglasses
kate spade handbags
toms shoes outlet online
cheap jerseys
coach factory outlet online
michael kors uk
cheap oakley sunglasses
hollister outlet
coach outlet
ray ban sunglasses outlet
christian louboutin outlet
vans shoes sale
tory burch outlet
toms shoes
kobe 9
coach factorty outlet
cheap oakley sunglasses
fitflops sale clearance
kobe 11
beats solo
burberry bags
jordans for sale
ralph lauren polo
coach factory outlet
nfl jerseys wholesale
oakley sunglasses outlet
coach outlet store online clearances
pandora jewelry
tory burch outlet
oakley sunglasses
lebron 13
michael kors uk
coach outlet store online clearances
kobe bryant shoes
adidas outlet
air max 90
as

3:04 PM  

Post a Comment

<< Home